lördag 13 oktober 2012

Bikarbonatsbröd/bullar

Ingredienser: 
• 1 dl grahamsmjöl
• 1 1/2 dl vetemjöl
• 1/2 dl grovt rågmjöl
• 1/2 tsk salt
• 1/2 dl solroskärnor
• 1/4 dl linfrön
• 1/4 dl torkade aprikoser
• 2 1/2 dl filmjölk
• 1/2 tsk bikarbonat
• 2 1/2 msk sirap

Jag jobbade med Ida.

Så här gjorde vi:
Blandade alla torra ingredienser i en bunke och filmjölken + sirapen i en annan.
Sen blandade vi ihop de torra med filmjölk+sirapen.
Hackade aprikoserna och blandade i dem.
Sedan klickade vi ut lagom stora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Gräddade dem i ugnen 175° i ca 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar