fredag 19 oktober 2012

Kanelbullar

     
Jag bakade med Pernilla och bullarna blev lyckade fast vi hade kunnat göra lite mer fyllning och tagit ut bullarna tidigare.

Ingredienser:
50g margrin
2 dl mjölk
25 g jäst eller 2 tsk torrjäst
1/2 dl socker
1 krm salt
5-6 dl vetemjöl



Fyllning: 

2 msk margarin
2 msk socker
1 tsk kanel eller kardemumma eller vaniljsocker

Pensling:
1 ägg
pärlsocker


Vi började med att smälta smöret, tillsatte mjölk och värmde det till ungefär 37°.
Smulade ner/hällde ner jästen i en bunke, hällde degspadet över och blandade med träsked.
tillsatte socker, salt och 4 1/2 dl vetemjöl. Arbetade degen smidigt och tillsatte lite mer mjöl, arbetade med degen tills den släppte skålen.
Lät degen jäsa i ca 10 min under bakduk.
satte på ugnen på 250° placerade ut ett bakplåts papper på en plåt. Och när degen ändå jäste så gjorde vi fyllningen vilket bara var att blada ihop allt. När degen hade jäst tog vi upp degen och arbetade på mjölat bakbord tills den var smidig och släppte bordet utan mjöl. Delade degen i 2 delar, kavlade ut till rektangel, la hälften av fyllningen på och rullade ihop, skar rullen i 10 st "lika" stora delar och la dem direkt på plåten, gjorde likadant med den andra delen. Lät dem jäsa i ungefär 15 min om inte mer, penslade med uppvispat ägg och ströde pärlsocker över. Gräddade dem mitt i ugnen i ca 6 min kanske blev mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar